water- en afvalwaterbehandeling
 
Coaguleermiddel
Waterverontreinigende stoffen, zoals Oplosmiddelhoudend of water vermixbare lakdeeltjes en andere organische en anorganische stoffen worden omhuld en gecoaguleerd waardoor deze uit het water verwijderd kunnen worden. Tegelijkertijd worden in het omloopwater de aanwezige oplosmiddelen door absorptie gebonden. De standtijd van het omloopwater wordt hier aanzienlijk door verhoogd, wat bijdraagt aan aanzienlijke vermindering van afvoer en onderhoudkosten aan de installatie.
 
Emulsiesplitser
In talrijke industrieŽn komen tegenwoordig in grote mate afvalemulsies en olie-houdend afvalwater voor die zonder chemisch of fysische behandeling niet geloosd kunnen worden. EFA Chemie heeft een emulsiesplitser ontwikkeld waarmee het mogelijk is om zonder moeilijk technische processen Afvalemulsies te succesvol te behandelen. De emulsiesplitser destabiliseert de te behandelen emulsies en bewerkt hiermee de scheiding van afval- en schoonwater
 
Reactie-scheidingsmiddel
 
Dit product is bedoeld voor de behandeling van organisch belast afvalwater met zware metalen en/of oplosmiddelen. In het bijzonder emulsies, dispersies, was- en proceswater zoals watergedragen laksystemen kunnen hiermee succesvol behandeld worden.
Hilfsmittel
Floccingshulpmiddelen
Vloeibare of granulaatvormige floccings-hulpmiddel concentraat. In combinatie met ander EFA producten te gebruiken.
 
Ontschuimer
Bij het ontschuimen van watergedragen verfsystemen, kunststof dispersie en oplosmiddelhoudende lakken. Voor toepassing in afvalwaterbehandelinginstallaties, zoals koel en verdampingssystemen.
  Hoog werkzame vlokkings- en coaguleermiddel voor afvalwater behandeling.
uitstekende eigenschappen als vloeibare emulsiespliser bij waterige laksystemen, oliehoudende emulsies en waswater.
  Praktijk voorbeelden van onze emusie-splitsings producten:
 
  † Afvalwater vervuild met water-oplosbare verf
 
  Koel en smeer emulsies
 
  Lijm houdend afvalwater uit de hout industrie
  Poeder preparaties gebaseerd op gemodificeerde splitsings-absorptie- ion wisselings - reactie middel voor de behandeling van afvalwater en conditionering van slib.
  † Toepassingsvoorbeeld van onze reactie- splitsings produkten:
 
  † Afvalwater van flexo printers (grafische industrie).
 
  † Afvalwater van de CD-productie.
 
  Galvanisch afvalwater met complexe inhoudstoffen.
  Biocide en geureliminatoren
Voor het verwijderen van geurgassen, slijmopbouw en bacteriŽle aantasting van waterstromen, biologische zuiveringsinstallaties en autowasstraten.

Zwaar metalen behandeling
Zwaar metaal behandeling voor galvano-technieken, elektronica en leer verwerkende industrie maar ook afvalverbrandingsinstallaties en automobielindustrie.

speciaal producten